Ένα πεντανόστιμο Brownies χωρίς αλεύρι και ζάχαρη!
Υλικά:
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το λιναρόσπορο με 6 κ.σ. νερό. Αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτετε ζεστό νερό και τους χουρμάδες που αφήνετε πάλι στην άκρη για 15 λεπτά. Στο multi, χτυπάτε τον λιναρόσπορο, τους χουρμάδες, το γάλα, το φυστικοβούτυρο, τη λιωμένη μπανάνα και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη βρώμη, το κακάο, το baking powder, τη ζάχαρη καρύδας και το αλάτι. Χτυπάτε και προσθέτετε το μείγμα με τους χουρμάδες και ενώνεται τα μείγματα. Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί με ομοιόμορφο τρόπο, στο οποίο πρώτα έχετε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί. Πάνω από το μείγμα προσθέτετε μερικές ροδέλες μπανάνας αν θέλετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και αφήνετε εντός φούρνου για 15 ακόμα λεπτά με κλειστή θερμοκρασία. Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε!