Υλικά
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα 100 γραμμάρια (2/3 φλιτζάνι) φουντουκιού σε χοντρή σκόνη στο multi. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι) φουντούκια αρκετά χοντροκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη για το τέλος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την σκόνη φουντούκι, το βούτυρο ξηρών καρπών, το αλάτι και τη σκόνη κακάο. Προσθέτουμε στην ζύμη το μέλι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια φτιάχνουμε τα μπισκότα μας (περίπου 12 τεμάχια). Βουτάμε κάθε μέρος του μπισκότου στα ψιλοκομμένα φουντούκια για να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175° C . Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από πάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.