Τα ψητά λαχανικά είναι η καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι!
Υλικά:
Για τα λαχανικά:
Πως να το φτιάξετε;
Για τα λαχανικά : προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Αραδιάζουμε στη σχάρα του φούρνου τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και μελιτζάνας ,τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Τοποθετούμε τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου και ψήνουμε για 15 λεπτά, χωρίς να γυρίσουμε κανένα λαχανικό. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε , αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Οι πιπεριές είναι έτοιμες όταν η φλούδα τους σκουραίνει ομοιόμορφα (συνολικά 15 λεπτά μετά το γύρισμα). Στον ίδιο περίπου χρόνο είναι έτοιμες οι φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού και, τελευταία , τα κρεμμύδια ( θα έχουν μαλακώσει αν τα πιέσουμε με το δάχτυλο μας). Μόλις ψηθούν οι πιπεριές , τις βγάζουμε ,τις ξεφλουδίζουμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ και το σκεπάζουμε σφικτά με μια διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά, ώστε οι υδρατμοί να αποκολλήσουν τη φλούδα τους από τη σάρκα. Τις βγάζουμε , τις ξεφλουδίζουμε πανεύκολα και τις κόβουμε σε μακριές και φαρδιές λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις φέτες κολοκυθιού και μελιτζάνας. Τέλος, βγάζουμε από τον φούρνο και τα κρεμμύδια ,τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ή τα χωρίζουμε στα εσωτερικά <<φύλλα>> τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την κρέμα σκόρδου , περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
Καλή Απόλαυση!