Παπουτσάκια στην πιο Light εκδοχή τους!

Σπιτικό Παγωτό Light με Γιαούρτι & Φρούτα!
03/06/2021
Get your Bikini Body Ready!
04/06/2021
Εμφάνιση όλων

Παπουτσάκια στην πιο Light εκδοχή τους!

Ένα πολύ αγαπημένο και καλοκαιρινό φαγητό στην πιο light εκδοχή του που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά: 

  •  1 ½ κιλό μελιτζάνες ( 4 μέτριες)
  •  ½ κιλού κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  •  1 ντοματα τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  •  100 γρ. λευκό τυρί light τριμμένο
  •  3 κουταλιές ελαιόλαδο
  •  ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  •  μαϊντανός ψιλοκομμένος
  •  ροδέλες ντομάτας

Πως να το φτιάξετε:

Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη δημιουργηθούν σβόλοι κιμά. Ψήνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες στο γκριλ. Αφού ψηθούν τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, σχηματίζοντας στο κέντρο τους μια κοιλότητα για να δεχτεί τη γέμιση. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και τις σκεπάζουμε με το λευκό τυρί. Προς το τέλος, λίγο πριν τις βγάλουμε από τον φούρνο, βάζουμε πάνω από κάθε μελιτζάνα 2-3 ροδέλες ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς!

Καλή Απόλαυση!

 

Comments are closed.