Ένα πολύ αγαπημένο και καλοκαιρινό φαγητό στην πιο light εκδοχή του που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά:
Πως να το φτιάξετε:
Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μη δημιουργηθούν σβόλοι κιμά. Ψήνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες στο γκριλ. Αφού ψηθούν τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, σχηματίζοντας στο κέντρο τους μια κοιλότητα για να δεχτεί τη γέμιση. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και τις σκεπάζουμε με το λευκό τυρί. Προς το τέλος, λίγο πριν τις βγάλουμε από τον φούρνο, βάζουμε πάνω από κάθε μελιτζάνα 2-3 ροδέλες ντομάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Καλή Απόλαυση!