Light Μελομακάρονα!

Carrot Cake χωρίς ζάχαρη!
01/12/2022
Πως να σταματήσεις το Τσιμπολόγημα;
08/12/2022
Εμφάνιση όλων

Light Μελομακάρονα!

 Υλικά: 

– για τα μελομακάρονα  

  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι + ½ λάδι
  • ½ φλιτζ. φρουκτόζη
  • ¾ φλιτζ χυμό πορτοκάλι
  • ¼ φλιτζ. κονιάκ
  •  3 ½  φλιτζ. αλεύρι ολικής
  • ½ φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ φλιτζ. καρύδια (προαιρετικά)
  •  1 κουταλ. σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Γαρύφαλλο και κανέλλα

-για το σιρόπι   

  • 1 φλιτζ. φρουκτόζη
  • ½ φλιτζ. μέλι
  • 2 φλιτζ. νερό
  • Ξύλο κανέλλας
  • Γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Για τα μελομακάρονα : Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τη φρουκτόζη και κατόπιν το λάδι, το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι (στο χυμό πορτοκαλιού αναμιγνύουμε την σόδα). Ζυμώνουμε καλά μέχρι τη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Πλάθουμε τα μελομακάρονα, όχι πάρα πολύ λεπτά και τα τοποθετούμε στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 -20 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βουτάμε στο  ζεστό σιρόπι για 1 – 3 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με λίγο καρύδι λεπτοκομμένο και λίγο μίγμα κανέλας – γαρυφάλλου.

Για το σιρόπι : Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη φρουκτόζη, το νερό και το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει. Την ώρα του βρασμού ρίξτε λίγο γαρύφαλλο και 1 – 2 ξυλάκια κανέλας και αφήστε τα για 1 – 2 λεπτά.

Από το Βιβλίο της Ειρήνης Πασχαλέρη «Οι συνταγές που άλλαξαν» 

Comments are closed.