Υλικά:
- 1 φλιτζάνι (120 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι (80 g) αλεσμένη βρώμη
- 1 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2κ.γ. αλεσμένη κανέλα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 μεγάλο αυγό
- 225 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1/4 φλιτζάνι (80 g) μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
- 1/4 φλιτζάνι (60 ml) γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι (140 g) βατόμουρα, κατεψυγμένα ή φρέσκα
Πως να το φτιάξετε:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder, την μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο ίδιο μπολ το μέλι, την ζάχαρη καρύδας , την βανίλια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι το μπολ με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τα blueberries και ανατεύουμε και πάλι πολύ καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.