Μία σαλάτα με κοτόπουλο μαριναρισμένο και dressing γιαουρτιού που αποτελεί πλήρες γεύμα!
Υλικά:
Για το κοτόπουλο
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Πως να το φτιάξετε:
Για τη σαλάτα με το κοτόπουλο, βάζουμε πρώτα το φιλέτο στον πάγκο εργασίας, το κόβουμε σε δύο τρία κομμάτια και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνει. Βάζουμε στο mixer το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον κύβο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος. Το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25′. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Συνδυάζουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή Απόλαυση!