Υλικά:
- 1 μικρό πεπόνι (800 γρ. χωρίς τη φλούδα)
- 140-160 γρ. μέλι ή maple syrup
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Πως να τις φτιάξετε;
Ένα δροσερό και γευστικό σορμπέ!
Κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε blender. Πολτοποιούμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το πολτοποιημένο πεπόνι σε μπολ. Προσθέτουμε το μέλι (ή το maple syrup) και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα και προσαρμόζουμε το μέλι αναλόγως Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ , καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στο μείγμα και συνεχίζουμε με άλλο ένα στρώμα μεμβράνης και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Καλή Απόλαυση!