Πράσινη Σαλάτα με Χταπόδι & dressing Μουστάρδα-Φουντούκι!

Παγωτό Σοκολάτα χωρίς ζάχαρη!
16/07/2021
Υγιεινά Μπισκότα!
16/07/2021
Εμφάνιση όλων

Πράσινη Σαλάτα με Χταπόδι & dressing Μουστάρδα-Φουντούκι!

Η απόλυτη σαλάτα του καλοκαιριού!

Υλικά:

  • 500g χταπόδι μόνο πλοκάμια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 300g πράσινη σαλάτα
  • 300g κόκκινη λόλα
  • 200g baby ρόκα
  • 200g baby σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για το dressing:

  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 40g φουντούκια
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως να την φτιάξετε;

Σε ένα μικρό mixer τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing. Τοποθετείτε τα πλοκάμια του χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει 1-1½ ώρα και όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε τα πλοκάμια του χταποδιού στην μέση κατά μήκος και μετά σε κομμάτια μήκους 2-3 εκατοστών και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περνάτε τα κομμένα πλοκάμια να πάρουν χρώμα και άρωμα. Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, προσθέτετε το χταπόδι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση!

 

Comments are closed.