Positive Tips By Eirini & Nasia Paschaleri.
Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο πρέπει να προσαρμόζουμε και τη διατροφή μας για να μένουμε ενυδατωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.
Γνωρίσουμε όλοι ότι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό το καλοκαίρι αλλά τι γίνεται αν δυσκολευόμαστε; Η λύση είναι τα φρουτόνερα που έχουν κατακλύσει το instagram όλων των health conscious! Eκτός από γεύση, τα φρούτα προσδίδουν στο νερό και πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Κόψτε απλά σε μικρά κομμάτια τα φρούτα που σας αρέσουν και προσθέστε τα σε κανάτα με παγωμένο νερό.
Απολαυστικοί συνδυασμοί είναι:
– Κεράσια και lime
– Καρπούζι, βασιλικός και λεμόνι
– Μούρα και φράουλες
– Ανανάς και μέντα
– Αγγούρι και μέντα
– Λεμόνι, lime και μέντα
Πώς να προστατέψετε το δέρμα σας από τη γήρανση και να αυξήσετε την αντίσταση στις ελεύθερες ρίζες; Υπάρχουν τροφές που αποδεδειγμένα βοηθάνε σε αυτό όπως:
–Πράσινο Τσάι
Με κάθε γουλιά παγωμένου πράσινου τσαγιού το σώμα μας λαμβάνει κατεχίνες, ουσίες που μας προστατεύουν από τη φλεγμονή και τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος.
– Κόκκινα Σταφύλια
Αποτελούν το καλύτερο σνακ για την παραλία αφού μεταφέρονται εύκολα, είναι πεντανόστιμακαι το κυριότερο περιέχουν ρεσβερατρόλη, μία πολυφαινόλη που προστατεύει τα κύτταρα από τη UVA ακτινοβολία.
– Ηλιόσποροι
Μία χούφτα μόνο την ημέρα δίνουν στο δέρμα μας την απαραίτητη αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε που προστατεύει το δέρμα από τη φθορά του ήλιου.
– Ντομάτα
Να γιατί η ελληνική σαλάτα θεωρείται από τα πιο κατάλληλα πιάτα για κάτω από τον ήλιο, αφού το λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα προστατεύει από τις βλαβερές ακτινοβολίες και χαρίζει όμορφο δέρμα.
– Καρότα
Είναι γνωστό ότι τα καρότα με το βήτα καροτένιο που περιέχουν βοηθούν στο μαύρισμα και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο προστατεύουν από το έγκαυμα το δέρμα μας.
– Σαλάτες με ωφέλιμα Ω3 Λιπαρά
Όσο περισσότερα χρώματα έχουν τα διαφορετικά λαχανικά στις σαλάτες σας τόσο το καλύτερο για το δέρμα σας, αφού κάθε χρωστική είναι μία διαφορετική φυτοπροστατευτική ουσία εναντίον της γήρανσης. Αν μάλιστα προσθέτετε στη σαλάτα σας και μία πηγή Ω3 λιπαρών όπως το αβοκάντο ή ο σολωμός, τα οφέλη πολλαπλασιάζονται.
Σε μπολ ανακατέψτε διάφορα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως ρόκα, iceberg, λόλα, μαρούλι) με ντοματίνια και αγγουράκι και σερβίρετε με dressing από αβοκάντο, ελαιόλαδο, lime και μουστάρδα.
Αναμίξτε σε ένα μπολ iceberg, μαρούλι, αγγουράκι, άνηθο, φρέσκα κρεμμυδάκια με φέτα καπνιστού σολωμού και cottage cheese και σερβίρετε με dressing από ελαιόλαδο, lime και λεμόνι.