Φρυγανισμένο ψωμί με αυγό ποσέ και κατίκι 🧀🍞🥚
Θα χρειαστείτε:
-2 φέτες ψωμί ολικής ή ζέας
-2 κ.σ. κατίκι
-Λίγα φύλλα ρόκας
-2 αυγά
-2 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση:
Φρυγανίζετε το ψωμί στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα. Αλείφετε τις φέτες ψωμιού με το κατίκι και απλώνετε λίγη ρόκα.
Για τα αυγά ποσέ:👩🍳
Γεμίστε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι τη μέση περίπου. Προσθέστε το ξύδι και αφήστε το να βράσει.Χαμηλώστε τη φωτιά ώστε το νερό να μη κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει. Σπάστε το αβγό σε ένα μπολ. Ρίξτε αργά και με προσοχή το αυγό μέσα στο νερό. Μη το κουνήσετε ή πειράξετε μέχρι να γίνει. Μπορείτε και να το ρίξετε κατευθείαν στο τηγάνι (χωρίς μπολ) αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην απλωθεί. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό ώστε να καλύπτει το αυγό.Όταν είναι έτοιμο, το βάζετε προσεχτικά πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση🎈