- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μικρά φύλλα μαρουλιού
- 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες ή καρέ
- ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί light
- 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
Πως να την φτιάξετε:
Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και λαδώστε το ελάχιστα. Συνδυάστε χυμό λεμονιού, λάδι, γιαούρτι, σκόρδο και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι. Προσθέστε στο τηγάνι το κοτόπουλο για περίπου 6 λεπτά από κάθε μεριά. Κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Κόψτε τα φύλλα μαρουλιού όπως επιθυμείτε. Προσθέστε το κοτόπουλο, το μαρούλι, την ντομάτα και το τριμμένο τυρί Light στο μπολ με το drssing. Aνακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Γεμίστε κάθε τορτίγια και τυλίξτε με αλουμινόχαρτο!