Ένα χριστουγεννιάτικο πιάτο!
Υλικά:
-2 μεγάλα λεμόνια
-2 κ.σ. σούπας μοσχοκάρυδο
-2 κ.γ. αλάτι
-1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
-1 κ.γ. κανέλα
-3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-1 κοτόπουλο, κομμένα σε κομμάτια και καλά καθαρισμένα
-1 ματσάκι θυμάρι
-900g δαμάσκηνα
-4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
-2 κ.σ. μέλι
-1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-1 φύλλο δάφνης
Πως να το φτιάξετε;\
Σε ένα μπολ, στύβετε το χυμό των δύο λεμονιών. Στο ίδιο μπολ, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά σου και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε το σκόρδο και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αναμειγνύετε. Καθαρίζετε και κόβετε τα κοτόπουλα σας και τα μαρινάρετε με το παραπάνω μείγμα. Αφήνετε τα κοτόπουλα σε ένα μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό βράζετε τα δαμάσκηνα, τα κρεμμύδια, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης. Βράζετε μέχρι να πάρουν χρώμα τα δαμάσκηνα και προσθέτετε το κοτόπουλο. Βράζετε σε μέτρια ένταση για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτετε λίγο λάδι και λεμόνι και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
Μοιράζετε σε πιάτα και..
Καλή απόλαυση!🎈