Τα πιο λαχταριστά & κατεξοχήν χρισουγεννιάτικα μπισκότα που λατρεύουν οι μικροί μας φίλοι!
Υλικά:
-160g αλεύρι ολικής άλεσης
-3/4 κ.γ. κορν φλάουρ
-1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
-1/4 κ.γ. κανέλα
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
-1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη
-1 πρέζα αλάτι
-30g λάδι καρύδας
-1 αβγό, μέτριο
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-60g μελάσα ή μέλι
Πως να τα φτιάξετε;\
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι καρύδας, το αβγό, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μελάσα/μέλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη, και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια λίγου αλευριού σε πάχος 0,5 εκ.
Κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ σε διάφορα σχήματα, και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα, για περίπου 20 λεπτά.
Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγα blueberries!