Σαλάτα με Πλιγούρι & Γλυκόξινο Dressing Γιαουρτιού!

Πέννες Ολικής με Μελιτζάνα,Ντοματίνια & Φέτα χαμηλών λιπαρών!
17/07/2020
Σπιτικά Tacos με Γαρίδες!
22/07/2020
Εμφάνιση όλων

Σαλάτα με Πλιγούρι & Γλυκόξινο Dressing Γιαουρτιού!

Η πιο γευστική και δροσερή σαλάτα!

Υλικά:
Για τη σαλάτα:
-300 γρ. πλιγούρι
-450 ml. βραστό νερό
-1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
-1-2 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες,κίτρινες) κομμένες σε μικρά κυβάκια
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
-1 κ.σ.Ελαιόλαδο
-Αλάτι & Πιπέρι

Για το dressing γιαουρτιού:
-1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
-1 ½ κ.γ. μηλόξυδο
-Χυμό από μισό λεμόνι
-150 ml. χυμό πορτοκάλι
-1 κ.γ. μέλι
-Αλάτι & Πιπέρι

Πως να τα φτιάξετε;
Για την σαλάτα:
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα το νερό, τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαλακώσει για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα το σουρώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα το πλιγούρι, το αγγούρι, την πιπεριά, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Για το dressing γιαουρτιού:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το μηλόξυδο, το μέλι, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα στη σαλάτα όσο dressing επιθυμούμε, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση! 🎈

Comments are closed.