Σούπα αποτοξίνωσης με κρουτόν ρεβυθιού
( 2-3 μερίδες)
Υλικά
500 γρ. παντζάρια
5-6 καρότα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ζωμό λαχανικών βιολογικό + ½ λίτρο νερό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι /Πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
Ξύσμα και χυμό απο 1 πορτοκάλι
Σπόροι chia
Ρεβύθια απλά βρασμένα ή ατμού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο νερό και το κρεμμύδι με το σκόρδο και αφού βρασουν λίγο προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για 2-3 περίπου λεπτά και ρίχνουμε τα παντζάρια και τα καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια καθώς και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζωμό με το νερό και τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Μεταφέρουμε στο blender όπου ρίχνουμε και τα chia. Στο τέλος προσθέτουμε τα ρεβύθια και το χυμό πορτοκαλιού