Dna Premium Fitness

Διαβάστε έγκυρες και υπεύθυνες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την υγεία και τη διατροφή και λάβετε έγκυρη πληροφόρηση για ό,τι σημαντικό.DNA PREMIUM & FITNESS

 • Δεν είδατε αποτελέσματα στο σώμα σας με την άσκηση και τι διατροφή που ακολουθείτε;
 • Είστε σίγουροι ότι η άσκηση που κάνετε είναι η ιδανική για τον οργανισμό σας;
 • Παίρνετε τις σωστές βιταμίνες από τις τροφές και τα σωστά συμπληρώματα για την άσκηση που κάνετε;

 • Με μια απλή εξέταση (χωρίς αιμοληψία) μπορούμε πλέον να ελέγξουμε τα γονίδια που σχετίζονται με:
 • Την Παχυσαρκία
 • Τον Μεταβολισμό
 • Την Προδιάθεση
 • Την Ευαισθησία σε τραυματισμούς κατά την άσκηση
 • Την Ικανότητα αντοχής ή μυϊκής ενδυνάμωσης
 • Την Πρόωρη γήρανση
 • Την Ικανότητα αποκατάστασης

 •  

  Μερικά από τα γονίδια που ελέγχονται στο DNA PREMIUM & FITNESS

   

   
  AGT
  Το αγγειοτενσινογόνο (ΑGT), δρα στο σύστημα ρενίνης-αγγειοτενσίνης και προκαλεί αγγειοσύστολη και αύξηση της πίεσης του αίματος. Το αλληλόμορφο C, σχετίζεται με υψηλές αθλητικές επιδόσεις σε αθλήματα δύναμης ενώ το αλληλόμορφο Τ σχετίζεται με επιδόσεις αντοχής.
  ACTN3
  Το γονίδιο της άλφα-ακτινίνης 3 αποτελεί σημαντικό δομικό στοιχείο της Ζ γραμμής των μυϊκών ινών ταχείας σύσπασης. Τη μεταλλαγή R τη βρίσκουμε σε αθλητές σπριντ, σε αντίθεση με τη Χ (null) μεταλλαγή.
  ADRB2
  Οι Β-ανδρενεργικοι υποδοχείς βοηθούν στη ρύθμιση του ενδοκρινούς και κεντρικού νευρικού συστήματος. Η αδρεναλίνη υποστηρίζει τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος κατά τις ασκήσεις μεγάλης διαρκείας. Η μεταλλαγή «γλουταμίνης» σχετίζεται με την αντοχή άνω η μεταλλαγή «γλουταμικού οξεός» σχετίζεται με τη δομική ενίσχυση του μυός.
  PPARGC1A
  Το γονίδιο PPARGC1A, συμμετέχει στην ομοιόσταση της ενέργειας και στη μετατροπή του τύπου των μυϊκών ινών σε τύπου Ι. Η μεταλλαγή «σερίνης»,σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα PPARGC1A και μειωμένη αεροβική βελτίωση στις προπονήσεις.
  PPARA
  Το γονίδιο PPARA προωθεί το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, ιδίως υπό την απουσία υδατανθράκων. Το G αλληλόμορφο σχετίζεται με τις τύπου Ι μυϊκές ίνες και την αντοχή ενώ το αλληλόμορφο C σχετίζεται με αθλήματα δύναμης.
  ACE
  Το γονίδιο ACE συμμετέχει στην αγγειοσυστολή και στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. Η μεταλλαγή πρόσθεσης «Ι» σχετίζεται με χαμηλή δράση του ACE και στην ομόζυγη μορφή της, με αθλήματα αντοχής. Ο DD γονότυπος, σχετίζεται με αθλητικό προφίλ δύναμης και με εντονότερη μυϊκή ανάπτυξη μέσω των ασκήσεων με βάρη αλληλόμορφο Τ σχετίζεται με επιδόσεις αντοχής.
  VEGF
  Το γονίδιο VEGF αποτελεί κύριο ρυθμιστή της νεο-αγγειογένεσης και έχει αντίκτυπο στη VO2max. O CC γονότυπος σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα VO2max εξαρχής αλλά και καλύτερη VO2max απόδοση μετά από προπονήσεις.
  COL5A1
  COL5A1 σημαίνει κολλαγόνο τύπου 5, το οποίο σχηματίζει μέρη των τενόντων και ρυθμίζει την ανάπτυξη τους. Το αλληλόμορφο Τ συνδέεται με αυξημένη πιθανότητα τενοντοπαθειών και με μειωμένη κινητική δράση των μυών. Σχετίζεται όμως και με ταχύτερο τρέξιμο αντοχής.
  IL6
  Το γονίδιο IL6 κωδικοποιεί μια κυτοκίνη και ρυθμίζει τις ανοσολογικές αποκρίσεις. Κατά την έντονη άσκηση παράγονται μεγάλες ποσότητες κυτοκινών, οι οποίες σχετίζονται με το σύνδρομο της υπερκόπωσης των μυών. Το C αλληλόμορφο συνδέεται με αυξημένα επίπεδα των IL6 κυτοκινών.
  SOD2
  Το γονίδιο SOD2 καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες στο κύτταρο, ιδίως στα μιτοχόνδρια, και χωρίς τη δράση του είναι πιθανή η κυτταρική καταστροφή. Το C αλληλόμορφο σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα οξειδωτικού στρες και την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όταν δεν υπάρχει επαρκής κατανάλωση αντιοξειδωτικών ουσιών
  TNF
  Το γονίδιο TNF κωδικοποιεί μια κυτοκίνη που αυξάνει τη φλεγμονώση απόκριση. Το αλληλόμορφο Α σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα TNF, οπότε και με μεγαλύτερη κόπωση και μικρότερη αποκατάσταση.
  Διατροφή για αποτοξίνωση
  Το πρόγραμμα της αποτοξίνωσης είναι μια “σύντομη” δίαιτα για την καταπολέμηση του πρηξίματος και της κατακράτησης υγρών αλλά και για όσους επιθυμούν να χάσουν γρήγορα βάρους. Το πρόγραμμα αποτοξίνωσης βασίζεται στο μεσογειακό πρότυπο διατροφής και σχεδιάζεται εξατομικευμένα ανάλογα με τις ανάγκες του καθένα.
  Διατροφή για απώλεια λίπους από την κοιλιά
  Εάν θεωρείτε πως είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος στην κοιλιά στο Natural Health Clinic έχουμε τη λύση που ψάχνετε. Διαμορφώνουμε μαζί σας μια ειδική διατροφή με κατάλληλες τροφές που βοηθούν στην απώλεια λίπους από τη συγκεκριμένη περιοχή.
  Διατροφή για αύξηση γονιμότητας
  Μια ισορροπημένη, πλήρης διατροφή συντελεί στην προετοιμασία ενός οργανισμού που προγραμματίζει σύλληψη. Εξειδικευμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε γυναίκες, ή ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.
  Διατροφή για εγκύους
  Οι ανάγκες για θρεπτικά συστατικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αυξημένες, άρα απαιτείται ειδικό διαιτολόγιο πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, φολικό οξύ και φυτικές ίνες. Η παρακολούθηση γίνεται μηνιαία και προλαμβάνει την ανεξέλεγκτη αύξηση βάρους, τη δυσκοιλιότητα και άλλες δύσκολες συνθήκες της ιδιαίτερης αυτής περιόδου.
  Διατροφή για την περίοδο του θηλασμού
  Η περίοδος του θηλασμού ενδείκνυται για να χαθούν τα κιλά της εγκυμοσύνης, αφού όλες οι έρευνες μας δείχνουν ότι αυξάνεται ο μεταβολισμός της γυναίκας και καίγεται έτσι αποτελεσματικά λίπος από το σώμα.

  Θα πρέπει όμως ο θηλασμός να συνδυάζεται με τις σωστές διατροφικές οδηγίες για τη μητέρα ώστε το βρέφος να παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά και να μην αντιμετωπίζει πεπτικά προβλήματα.

  Μπορούμε να σας συμβουλέψουμε ανάλογα με το ιστορικό σας με ποιο τρόπο να τρώτε σωστά ώστε να χάσετε γρήγορα και με ασφαλή τρόπο τα κιλά της εγκυμοσύνης και να έχετε ενέργεια ενώ παράλληλα θηλάζετε το μωράκι σας.
  Διατροφή για παιδιά
  Η σωστή ανάπτυξη των παιδιών προϋποθέτει κατάλληλες διατροφικές επιλογές των γονιών. Μάθετε μαζί με τα παιδιά σας να τρέφεστε σωστά, προλάβετε την παιδική παχυσαρκία ή αντιμετωπίστε την ήδη υπάρχουσα.
  Διατροφή για νύφες
  Πρόγραμμα διατροφής λάμψης και ενδυνάμωσης ενισχυμένο με βιταμίνες και μέταλλα & συμβουλευτική περιποίησης προσώπου & σώματος με φυσικά καλλυντικά για την πιο όμορφη ημέρα της ζωής σας.
  Μακροβιοτική Διατροφή για ευεξία και ισορροπία
  Για όσους έχουν υιοθετήσει τον μακροβιοτικό τρόπο ζωής, μπορούμε να του προσφέρουμε εξειδικευμένα και ισορροπημένα προγράμματα διατροφής βασισμένα στις αρχές της Μακροβιοτικής Διατροφής για την διατήρηση ή και την απώλεια βάρους.
  Διατροφή για άτομα άνω των 60 ετών
  Η απώλεια μνήμης, η οστεοπόρωση, οι πόνοι των αρθρώσεων και η κατάθλιψη είναι τα συμπτώματα της διαδικασίας της γήρανσης που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι παππούδες μας. Σήμερα, οι ενημερωμένοι ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν όλα τα αρνητικά συμπτώματα αυτής της διαδικασίας και να απολαύσουν μια ζωή γεμάτη ενέργεια.

  Τα μακροβιοτικά προγράμματα διατροφής και ευεξίας που εφαρμόζουμε στο N.H.C. απευθύνονται σε ώριμα άτομα μέσης ηλικίας που επιθυμούν να βιώνουν "ως νέοι" την καθημερινότητα τους.
  Διατροφή για άντρες (Special program for Businessmen)
  Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άντρας λόγω του απαιτητικού προγράμματος του είναι συνήθως:
 • η απώλεια μαλλιών
 • οι κακές συνήθειες (υπερβολικό κάπνισμα, αλκοόλ)
 • η μείωση της libido
 • τα άστατα γεύματα και η δυσκολία πρόσληψης θρεπτικών τροφών

 • Στο Natural Health Clinic κουράρουμε άνδρες κάθε ηλικίας, στοχεύοντας στη μείωση του stress και στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης γενικότερα.