Ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό ψυγείου!
Δείτε τα υλικά:
Για τη κρούστα:
-1 φλ. κάσιους
-2 κ.σ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
-5-6 χουρμάδες
-1 κ.γ.νερό
Για τη γέμιση:
-1φλ. κάσιους (πρέπει να είναι μουλιασμένα σε νερό για 8 ώρες)
-1/4 φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
-1 κ.σ. μέλι
-1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-Μια πρέζα αλάτι
-2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας με stevia
-1 φλ. κεράσια, καθαρισμένα
Πως να το φτιάξετε;
Σε μια πιατέλα για τάρτα 20εκ. άπλωστε μια λαδόκολλα.Τοποθετήστε τα κάσιους στο multi μαζί με το κακάο.Προσθέστε και τους χουρμάδες και χτυπήστε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Ρίξτε το νερό και χτύπησε πάλι πολύ καλά. Στην συνέχεια απλώστε το μείγμα που μόλις φτιάξατε στην πιατέλα και πιέστε την κρούστα στον πάτο.
Βάλτε την πιατέλα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τα κάσιους ,για τη γέμιση, από το νερό.
Τοποθετήστε τα στο multi μαζί με το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με την σοκολάτα με stevia. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την κρούστα και προσθέστε από πάνω τα κεράσια.
Άφησε την τάρτα στο ψυγείο για 4 ώρες.
Καλή απόλαυση! 🎈