- 500g ζυμαρικά ολικής αλέσεως
- 15 φέτες γαλοπούλα βραστή
- 1 κρόκο αβγού
- 500g κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
- 1 ½ φλιτζάνι κίτρινο τυρί light τριμμένο
- λίγο αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ.μαργαρίνη
- Πως να την φτιάξετε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente (ακολουθείστε τις οδηγίες στο πακέτο γιατί τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως χρειάζονται περισσότερο χρόνο). Ενώ ετοιμάζονται, κόβουμε την γαλοπούλα σε λωρίδες και τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τον 1 κρόκο αβγού με την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Σερβίρονται με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.