Μία πεντανόστιμη συνταγή! Ένα πιάτο ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Κίνα, από όπου και προέρχεται!
Υλικά
•1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
•1/2 φλιτζάνι ανανά, σε κυβάκια
•2 πιπεριές, μία κόκκινη και μία πράσινη
•1 πιπεριά τσίλι
•2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
•1/2κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
•1/4 του φλιτζανιού χυμό μήλου
•2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•1 κ.σ. ξίδι
•1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
Πως να τα φτιάξετε;
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τις πιπεριές και τον ανανά, μέχρι να μαραθούν.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο, κρατώντας τα υπόλοιπα συστατικά στο τηγάνι. Σταδιακά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε στο μάτι για περίπου 10 λεπτά, ώστε να δέσει.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα.
Καλή απόλαυση!🎈