Πλευρώτους με μουστάρδα και δενδρολίβανο!

Bowl με Βρώμη , Σύκα & σπόρους chia!
17/09/2020
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα και άρωμα ανανά!
18/09/2020
Εμφάνιση όλων

Πλευρώτους με μουστάρδα και δενδρολίβανο!

Ένα μοναδικό ορεκτικό κατάλληλο για όλες τις ώρες!

Υλικά
•1 κιλό πλευρώτους, καλά καθαρισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
•200 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
•2-3 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
•1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο και περασμένο από σήτα, ώστε να γίνει σκόνη (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη,
•Αλάτι & Πιπέρι

Πως να τα φτιάξετε;
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και απολαμβάνουμε!

Καλή απόλαυση!🎈

Comments are closed.