Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλο!
Υλικά:
•700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια περίπου των 3 εκ.
•70 ml ελαιόλαδο
•3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
•3 πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια καρέ
•00 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα στη μέση (αν είναι μικρά, τα αφήνουμε ολόκληρα)
•1-2 ντομάτες μέτριες κομμένες ή πελτές ντομάτας
•100 ml ξηρό λευκό κρασί
•1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο
•20 φύλλα βασιλικού ή 10-12 φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα την τελευταία στιγμή
•1 γεμάτο κουτ. γλυκού γλυκό μπούκοβο (ή όσο μας αρέσει)
•Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως να τα φτιάξετε;
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σκόρδα μαζί με τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Αν θέλουμε, αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν δεν χωράει το κοτόπουλο σε μία στρώση στο τηγάνι, τότε το σοτάρουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας στα δύο και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, και ρίχνουμε τα μανιτάρια με τα υγρά που θα έχουν βγάλει στο μπολ. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το βασιλικό και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά.
Καλή απόλαυση! 🎈