Πεντανόστιμο πιάτο, διαφορετικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά!
Υλικά (για 4 άτομα)
•175g ζυμαρικά ολικής, κατά προτίμηση πένες
•1 κ.σ. ελαιόλαδο
•1 κρεμμύδι κομμένο
•2 λωρίδες σέλερι κομμένες
•1 πράσινη πιπεριά κομμένη
•125g αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
•1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
•1 κονσέρβα τόνο (200g) σε ελαιόλαδο (που θα στραγγίξετε)
•1 ντομάτα κομμένη σε λωρίδες
Για τη κόκκινη σάλτσα:
•5 κ.σ. χυμό ντομάτος φρέσκο χωρίς ζάχαρη
•1 κ.σ. ελαιόλαδο
•Ρίγανη
Πως να τα φτιάξετε;
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σέλερι, την πιπεριά, την ντομάτα και τον αρακά και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Σ’ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτετε την κόκκινη σάλτσα, το ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Απλώνετε μία λεπτή στρώση λαχανικών στον πάτο ενός ταψιού. Καλύπτετε με ζυμαρικά, μετά με τον τόνο & την σάλτσα και λίγο μαϊντανό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, ολοκληρώνοντας με σάλτσα. Ψήνετε για 20 λεπτά και σερβίρετε.
Για extra γεύση προσθέστε λίγο τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών!
Καλή απόλαυση!🎈