Πέννες Ολικής με Μελιτζάνα,Ντοματίνια & Φέτα χαμηλών λιπαρών!

Φιλέτο Ψαριού στο Φούρνο με Λαχανικά!
17/07/2020
Σαλάτα με Πλιγούρι & Γλυκόξινο Dressing Γιαουρτιού!
20/07/2020
Εμφάνιση όλων

Πέννες Ολικής με Μελιτζάνα,Ντοματίνια & Φέτα χαμηλών λιπαρών!

Η πιο γευστική και light μακαρονάδα που έχετε φάει ποτέ!

Υλικά:
-500 γρ. Πέννες Ολικής Άλεσης
-2 μελιτζάνες φλάσκες
-1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
-250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
-½ κ.γ. μπούκοβο
-Αλάτι & πιπέρι
-2 κ.σ. Ελαιόλαδο
-1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για το σερβίρισμα
-100 γρ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών

Πως να τα φτιάξετε;
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε πιάτο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίζουμε με το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, πιέζοντας τα ελαφρώς, με την κουτάλα, ώστε να σπάσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πάλι τις μελιτζάνες.Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν και να δέσουν τα υλικά για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να τελειώσει ο βρασμός των ζυμαρικών. Βράζουμε τις πέννες σε κατσαρόλα,σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις στραγγίζουμε, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Εάν έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά στη σάλτσα με τις μελιτζάνες, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά ώστε να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών.

Καλή απόλαυση! 🎈

Comments are closed.