Πουγκάκια Λαχανικών Light & πεντανόστιμα!

Κόκκινες Πιπεριές γεμιστές με τυρί Ρικότα!
26/08/2020
Γλυκό Πορτοκάλι με κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη!
26/08/2020
Εμφάνιση όλων

Πουγκάκια Λαχανικών Light & πεντανόστιμα!

Μία εναλλακτική συνταγή για πουγκάκια λαχανικών Light από το βιβλίο της Ειρήνης Πασχαλέρη «Οι συνταγές που άλλαξα! /em>

Υλικά
•2 μελιτζάνες
•2 κολοκυθάκια μέτρια
•1 πιπεριά κόκκινη
•1 πιπεριά πράσινη
•1 ντομάτα
•200gr ανθότυρο
•3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
•2 κουταλιές δυόσμος
•Αλάτι & πιπέρι
•8 φύλλα κρούστας
•4 κ.σ. ελαιόλαδο

Πως θα τα φτιάξετε;
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στα δύο. Καθαρίζουμε και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε και αυτά στην μέση. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια τους και μαζί με τις ντομάτες τα ψήνουμε όλα στο φούρνο. Αφού ψηθούν τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μείγμα.Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 4 τετράγωνα. Ψεκάζουμε με το spray λαδιού τα τεμαχισμένα φύλλα ένα-ένα χωριστά με ελαιόλαδο και δημιουργούμε ανα 4 τεμάχια 8 μέρη για να δεχτούν το μείγμα. Τοποθετούμε στο κέντρο το μείγμα των λαχανικών και πασπαλίζουμε με το ανθότυρο, τον άνηθο και τον δυόσμο. Κλείνουμε τα φύλλα σε σχήμα πουγκί. Τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση! 🎈

Comments are closed.