Μία ιδιαίτερη σαλάτα που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά
Πως να την φτιάξετε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το βαλσάμικο, το σκόρδο και τα 30g. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε πάνω σε ένα βαθύ ταψί ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αδειάζουμε τα παντζάρια στο αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε σε πουγκί. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να κρυώσουν τα παντζάρια. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το φαγόπυρο με το νερό και το αλάτι. Aφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγόπυρο να πιεί το νερό του και να μαλακώσει. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα υγρά που έχουμε στο αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φουντούκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε !
Καλή απόλαυση!🎈