Σαλάτα με παντζάρια & φαγόπυρο!

Έξυπνα Tips για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να αδυνατίσετε!
12/10/2020
Πουρές Λαχανικών Light!
14/10/2020
Εμφάνιση όλων

Σαλάτα με παντζάρια & φαγόπυρο!

Μία ιδιαίτερη σαλάτα που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά 

  • 3 παντζάρια
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50g ελαιόλαδο
  • 200g φαγόπυρο, ψημένο
  • 450g. νερό
  • 200g σπανάκι baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 30g φουντούκια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

Πως να την φτιάξετε;

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το βαλσάμικο, το σκόρδο και τα 30g. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε πάνω σε ένα βαθύ ταψί ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αδειάζουμε τα παντζάρια στο αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε σε πουγκί. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να κρυώσουν τα παντζάρια. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά το φαγόπυρο με το νερό και το αλάτι. Aφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι το φαγόπυρο να πιεί το νερό του και να μαλακώσει. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα υγρά που έχουμε στο αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φουντούκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε !

Καλή απόλαυση!🎈

 

Nutritional Facts:
Σε σχέση με τα άλλα δημητριακά το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Παράλληλα, περιέχει φολικό οξύ, αλλά και αρκετά μέταλλα όπως, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο, αλλά και ψευδάργυρο.
Το φαγόπυρο βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου, μειώνει τα επίπεδα LDL χοληστερόλης. ενώ μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με κοιλιοκάκη, καθώς δεν περιέχει γλουτένη.

Comments are closed.