Σαλάτα με Φασολάκια, Κινόα και Πιπεριές Φλωρίνης!

Γλυκόξινη Μους Grapefruit!
28/07/2020
Καλοκαιρινή Σαλάτα με Γαρίδες & Avocado !
18/08/2020
Εμφάνιση όλων

Σαλάτα με Φασολάκια, Κινόα και Πιπεριές Φλωρίνης!

Μία gourmet σαλάτα που θα σας κάνει να δείτε τα φασολάκια με άλλο μάτι!

Υλικά:
-2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
-1/2 κιλό φασολάκια κομμένα σε μπουκιές
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-1/2 κ.γ. θυμάρι
-αλάτι και πιπέρι
-1/2 φλ. κινόα
-1 και 3/4 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
-1/4 φλ. τριμμένη φέτα χαμηλών λιπαρών
-1/4 φλ. ξίδι
– 2-3 σπασμένα καρύδια
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Πως να τα φτιάξετε;
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα φασολάκια με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήστε για 30 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Έπειτα ρίχνετε το νερό (1 και 3/4 φλιτζανιού) σε μία κατσαρόλα και πρόσθεσε την κινόα. Μόλις πάρει μια βράση το νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, σκεπαστέ με το καπάκι και αφήστε την να βράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.Βγάλτε από το μάτι και αφήστε την κινόα για 5 ακόμα λεπτά καλυμμένη με το καπάκι.
Για τις πιπεριές φλωρίνης:
Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και βγάζετε τους σπόρους από μέσα. Απλώστε τις σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί. Ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες και να αρχίσουν να μαυρίζουν ελαφρώς για περίπου 35-40 λεπτά. Βγάλτε τες σε ένα μπολ και σκεπαστέ τες με ένα κομμάτι μεμβράνη. Άφησέ τις εκεί για 15 λεπτά. Έπειτα αφαίρεσε τη φλούδα τους και Κόψτε τες σε λωρίδες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φασολάκια, την κινόα, το ξίδι,τα καρύδια, τη φέτα και απολαύστε την πιο νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα.

Καλή απόλαυση! 🎈

Comments are closed.