Ένα πιάτο γεμάτο ελληνικές γεύσεις!
Υλικά
•200g πλιγούρι
•3 ντομάτες καθαρισμένες χωρίς σπόρια κομμένες κυβάκια
•2 αγγούρια χωρίς σπόρους ψιλοκομμένα με την φλούδα τους
•5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
•1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
•2 ματσάκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
•1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
•χυμό από 1 λεμόνι
•150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•αλάτι
Πως να τo φτιάξετε;
Ρίχνετε πρώτα σε ένα κατσαρολάκι το πλιγούρι και βράζετε μέχρι να μαλακώσει. Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφήσει το νερό. Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, ανακατεύετε το πλιγούρι, τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζετε, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!🎈