Χταπόδι Κοκκινιστό στο Φούρνο!

Παπουτσάκια Γεμιστά με Φακές!
08/04/2021
Don’t Worry, Eat Happy!
12/04/2021
Εμφάνιση όλων

Χταπόδι Κοκκινιστό στο Φούρνο!

Πεντανόστιμο, εύκολο και πολύ υγιεινό γεύμα!

Υλικά:

  • 2-3 κιλά χταπόδι
  • 5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια  (προαιρετικά)
  • 5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Πως να το φτιάξετε; 

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και, στη συνέχεια, χωρίζουμε τα πλοκάμια του. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.  Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το «δόντι» του χταποδιού, ανοίγουμε την κουκούλα και, αφού την καθαρίσουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.   Αν είναι μεγάλα τα πλοκάμια, τα κόβουμε στη μέση.  Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα σε έναταψί.  Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.  Ελέγχουμε αν έχει γίνει το χταπόδι τρυπώντας το με ένα πιρούνι. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες. Σε περίπτωση που θέλει και άλλο ψήσιμο, επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη. Προς το τέλος του ψησίματος, κοιτάμε μήπως έχουν μειωθεί τα υγρά του φαγητού και προσθέτουμε μερικές κ.σ. νερό, αν χρειάζεται. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση!

 

Comments are closed.