Υλικά:
- 2 ώριμα μεσαία avocado χωρίς κουκούτσι και ξεφλουδισμένα
- 1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας ή stevia
- 2/3 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
- 1/2 φλιτζάνι άγλυκο κακάο σκόνη
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. chips σοκολάτας χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)
Πως να το φτιάξετε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Στο multi, ανακατεύουμε τα αβοκάντο μέχρι να γίνουν εντελώς λεία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά – εκτός από τα τσιπς σοκολάτας – στο multi. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, ομοιόμορφα, και πασπαλίζουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο πάνω μέρος της ζύμης και τα πιέζουμε ελαφρά μέσα στη ζύμη. Ψήνουμε για 20 έως 25 λεπτά, ή μέχρι το μείγμα να έχει δέσει. Εάν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, θα πρέπει να βγει με μερικά υγρά ψίχουλα να προσκολλώνται σε αυτήν. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!