Δοκιμάστε μία εναλλακτική συνταγή με μπρόκολο & τυριά χαμηλών λιπαρών στο φούρνο!
Υλικά:
Πως να το φτιάξετε;
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης. Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα και τα 100g τυρί τριμμένο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε το φαγητό. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η φρυγανιά με τα τυριά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση!