Μία πιο υγιεινή και νόστιμη παραλλαγή για κέικ βανιλιάς!
Υλικά:
Πως να το φτιάξετε;
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαργαρίνη, την ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αυγό για να προσθέσουμε το επόμενο. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, 50g αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο υπόλοιπο αλεύρι (300 γρ.) προσθέτουμε το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία αλευροβουτυρωμένη φόρμα για κέικ 22×10 εκ. και ισιώνουμε με την κουτάλα την επιφάνειά του. Ψήνουμε για 1 ώρα. Στην 1 ώρα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί. Αν δούμε ότι δεν βγαίνει καθαρή τότε ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε σε σχάρα 30-60 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
Καλή Απόλαυση!