- 1 φλιτζάνι λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κ.σ. baking poedwr
- ½ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ⅔ φλιτζάνι γάλα επιλογής* (φυτικό χωρίς ζάχαρη ή αγελαδινό χαμηλών λιπαρών)
- ½ φλιτζάνι πουρέ ώριμη μπανάνα (από περίπου 1 μεγάλη μπανάνα), καθώς και άλλη μπανάνα για τεμαχισμό από πάνω
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κ.σ. μέλι,
- ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Προαιρετικά γαρνιτούρας: μπανάνα σε φέτες, berries, μέλι φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου, ξηρούς καρπούς
Προθερμάνετε το αντικολλητικό σας τηγάνι, πριν ξεκινήσετε. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάτε για να αναμειχθούν. Σε ένα μικρότερο μπολ, συνδυάστε το γάλα, τον πουρέ μπανάνας, το αυγό, το μέλι , το γάλα και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. . Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να μαγειρεύετε τηγανίτες , πάρτε 1 κουταλιά της σούπα ς από το μείγμα και φτιάξτε τις τηγανίτες σας. Μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια των τηγανιών, 2 έως 3 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες, στη συνέχεια μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και από τις δύο πλευρές, 1 έως 2 λεπτά ακόμη. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κουρκούτι, προσθέτοντας περισσότερο βούτυρο ή λάδι και ρυθμίζοντας τη φωτιά όπως απαιτείται. Σερβίρετε αμέσως. Στολίστε με μπανάνα ή berreis φρέσκα ή κατεψυγμένα, 1 κ.γ. μέλι , 1 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο και λίγους ξηρούς καρπούς.