Carbonara Light

Βότανα για Ενέργεια, Γερό Ανοσοποιητικό, Stress & Κόπωση!
10/11/2022
Νηστίσιμο Κέικ με γεύση μελομακάρονο!
28/11/2022
Εμφάνιση όλων

Carbonara Light

 Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500γραμ ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 15 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 1 κρόκο αβγού
  • 500 γραμ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
  • 1 ½ φλιτζάνι κίτρινο τυρί light τριμμένο
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη

Εκτέλεση     

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente (ακολουθείστε τις οδηγίες στο πακέτο γιατί τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως χρειάζονται περισσότερο χρόνο). Ενώ ετοιμάζονται κόβουμε την γαλοπούλα σε λωρίδες και τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι.  Χτυπάμε σε ένα μπολ τον 1 κρόκο αβγού με την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Σερβίρονται με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

 

Comments are closed.