Ένα πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας healthy & light για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές!
Υλικά:
Πως να το φτιάξετε;
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το αμύγδαλο, το κακάο ,το baking powder ,το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το μέλι, τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύετε απαλά, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Λαδώνετε και αλευρώνετε την φόρμα του κέικ και προσθέτετε το μείγμα. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.
▪Nutritional Facts:
To γάλα αμυγδάλου είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε κάλιo και φυτικές ίνες. Το κέικ είναι ιδανικό για πρωινό γεύμα είτε για τα παιδιά είτε για τους μεγάλους.
Καλή απόλαυση!🎈