- Υλικά για το μπισκουι:
200 γραμμάρια ασπράδι
112 γραμμάρια Canderel Βake ή Canderel for Cakes & Drinks!
120 γραμμάρια αβγό
40 γραμμάρια κακάο
135 γραμμάρια αλεύρι
- Πως να το φτιάξετε:
Χτυπάμε στο μίξερ με σύρμα το ασπράδι ρίχνοντας σταδιακά τη Canderel μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε σταδιακά το αβγό και τέλος με τη βοήθεια μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά ενώ ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190 λεπτά για 4 λεπτά.
- Υλικά για τη μους:
150 γραμμάρια γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτα bitter Canderel
450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- Πως να την φτιάξετε:
Ζεσταίνουμε το γάλα και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος σε μια απαλή σαντιγί. Όταν είναι έτοιμο ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις και αφήνουμε να κρυώσει!. Για τη σύνθεση ξεφορμάρουμε το μπισκουί με τη βοήθεια μιας δεύτερης λαδόκολλας. Απλώνουμε τη μους και ρολάρουμε δημιουργώντας έναν σφιχτό κορμό. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Καλή Απόλαυση!
*Από τον πολυ-βραβευμένο & ταλαντούχο Chef Patissier Διονύση Αλέρτα