Πως να τo φτιάξετε:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια 3 εκ. και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρόφημα σόγιας, το ταχίνι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα blender μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία σούπα. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα μας προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το ρόφημα σόγιας, το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες, τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή Απόλαυση!