• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένη
• ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 μπρόκολο (κομμένο)
• 2 ½ κούπες νερό
• αλάτι και πιπέρι
• ¾ κούπα ρόκα ψιλοκομμένη
• ½ λεμόνι
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου ένα λεπτό, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το αφήνουμε να πάρει μία βράση για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια αδειάζουμε τη σούπα μας στο blender και χτυπάμε μαζί με τη ρόκα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγο λεμόνι.