Μουλιάζετε για 15 λεπτά σε χλιαρό νερό τους χουρμάδες. Έπειτα, προσθέτετε τα καρύδια, τους χουρμάδες (αφού τους έχετε στραγγίξει) και τα βατόμουρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά. Προσθέστε την βρώμη, το σιρόπι σφενδάμου/ μέλι και τον χυμό λεμονιού. Συνεχίστε να τα ανακατεύετε στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή πάστα. Μεταφέρετε την πάστα σε ένα μικρό μπολ., προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά για να ενωθεί. Με τα χέρια σας πλάθετε το μείγμα σε 18 μικρές μπάλες.