9 Λόγοι για να Εντάξεις το Ελαιόλαδο στη Διατροφή σου !

Energy Balls με γεύση Blueberries-Λεμόνι!
19/09/2022
Muffins Αυγού με Λαχανικά!
27/09/2022
Εμφάνιση όλων

9 Λόγοι για να Εντάξεις το Ελαιόλαδο στη Διατροφή σου !

1. Σε περιόδους δίαιτας πολλοί μειώνουν το ελαιόλαδο! Λάθος! Έρευνες δείχνουν πως μειώνοντας το ελαιόλαδο, χάνετε περισσότερη μυϊκή μάζα, παρά λίπος. Οπότε, μη φοβάστε να το χρησιμοποιήσετε στο φαγητό και στις σαλάτες σας! Είναι το λίπος που θέλουμε!

2. Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τα πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά του οξέα. Δεν περιέχει χοληστερίνη και είναι η βασική τροφή της Μεσογειακής Διατροφής.

3. Γνωρίζατε πως έστω και 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο την ημέρα, χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει μειώνετε η πιθανότητα εκδήλωσης φλεγμονής;

4. Έχετε πεπτικά προβλήματα; Η μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών του ελαιολάδου (τυροσόλη, υδροξυτυροσόλη και ελευρωπαΐνη) μειώνει την δραστικότητα ανεπιθύμητων βακτηρίων που επιβαρύνουν το πεπτικό.

5. Ξέρατε ότι η καθημερινή χρήση ελαιολάδου μειώνει την πιθανότητα Alzheimer; Έρευνα στη Γαλλία έχει δείξει ότι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που κατανάλωναν καθημερινά σε όλα τους τα γεύματα ελαιόλαδο, είχαν πολύ καλή μνήμη και έκφραση του λόγου.

6. Το ελαιόλαδο έχει αντικαταθληπτικές ιδιότητες! Έγινε μελέτη σε 2 ομάδες ανθρώπων με ιστορικό κατάθλιψης. Η μία ομάδα κατανάλωνε μόνο ελαιόλαδο και η δεύτερη κατανάλωνε πολλά trans λιπαρά. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε πως η ομάδα που είχε ως βάση στη διατροφή της το ελαιόλαδο είχε αισθητή βελτίωση στα συμπτώματα κατάθλιψης, σε αντίθεση με τη δεύτερη ομάδα που αυξήθηκαν τα συμπτώματα κατάθλιψης κατά 48%.

7. Ένα ακόμα θετικό της καθημερινής χρήσης ελαιολάδου είναι το ότι μπορεί να μειωθεί η κακή χοληστερόλη (LDL), σε άτομα που έχουν αυξημένες τιμές. Όταν συνολικά η διατροφή περιέχει στο σύνολο της καλά λιπάρα, όπως αυτά του ελαιόλαδου (πολυακόρεστα), μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης υπερχοληστεροναιμίας.

8. Προσθέστε στη διατροφή σας (στο φαγητό ή και στις σαλάτες σας) το αγουρέλαιο. Είναι γνωστό για τα καλά λιπαρά που περιέχει και κατά συνέπεια για την αντικαρκινική του δράση.

9. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ελαιόλαδο μπορεί τελικά να αποδειχθεί πως έχει ιδιαίτερα οφέλη στα οστά μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών! Βρήκαν βελτιωμένους δείκτες στο αίμα και στη συνολική υγεία των οστών σε γυναίκες που είχαν τραφεί με ελαιόλαδο! Το συστήνουμε για όλες τις ομάδες ανθρώπων, από βρέφη έως και τους υπερήλικες, που είναι πολύ σημαντική η υγεία των οστών.

 

Πηγή: https://positivelife.gr/evexia/ygeia/9-logoi-na-entaxeis-to-elaiolado-sth-diatrofh/

Comments are closed.