- 1 ¾ φλιτζάνια βρώμη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 φλιτζάνια μείγμα από ξηρούς καρπούς, κολοκυθόσπορο, τριμμένη καρύδα ή αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
- 1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Τοποθετήστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί για να τοποθετήσετε τις μπάρες μόλις είναι έτοιμες.
Τοποθετήστε τη βρώμη σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε στο Multi το μείγμα ξηρών καρπών και σπόρων ώστε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ της βρώμης. Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε το βούτυρο καρπών . Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί καλά. Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι για να τα αναμίξετε μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα και να μην μείνει καμία ξερή βρώμη. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και δημιουργήστε μία τετράγωνη επιφάνεια. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Στην συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις μπάρες σε 4 ίσες στήλες και 4 ίσες σειρές. Τυλίξτε μεμονωμένες τις μπάρες σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (αν τις αποθηκεύσετε όλες μαζί, θα κολλήσουν μεταξύ τους). Οι μπάρες διατηρούνται καλά για αρκετές ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου ή μερικές εβδομάδες στο ψυγείο .