Υλικά:
- 125 γραμμάρια baby ρόκα, πλυμένη και κομμένη
- 30 γραμμάρια φυλλαράκια μαϊντανού
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό από την καρδιά του φιλέτου, κομμένο σε φέτες
- 2 αβοκάντο κομμένα σε μικρά κομμάτια και περασμένα με λεμόνι για να μην μαυρίζουν
- 2 κρεμμύδακια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 1/2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως να την φτιάξετε;
Ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα το λεμόνι, τη μουστάρδα, και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα. Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε μέσα τα λαχανικά και από πάνω τον σολομό. Περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα το λεμόνι, τη μουστάρδα, και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε το μείγμα. Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε μέσα τα λαχανικά και από πάνω τον σολομό. Περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι.