Ένα γρήγορο και δροσιστικό snack!
Υλικά:
2 μπανάνες ώριμες
200 γρ ώριμα κεράσια, ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια
250 γρ γιαούρτι 2%
Για την επικάλυψη φυστικοβούτυρο:
100-200 γρ φυστικοβούτυρο ή κάποιο άλλο βούτυρο καρπών
2 κ.σ. λάδι καρύδας
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
370 γρ μαύρης σοκολάτας
2 κ.σ. λάδι καρύδας
Πως να τα φτιάξετε:
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις μπανάνες, τα κεράσια, και το γιαούρτι. Αδειάζουμε το μείγμα σε πάγο θήκες σιλικόνης μεγάλες ή μικρές και αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες μέχρι να παγώσουν τελείως. Πριν τα βγάλουμε ετοιμάζουμε το φυστικοβούτυρο. Ζεσταίνουμε το φυστικοβούτυρο με το λάδι καρύδας και ρίχνουμε μια- μια μέσα τις παγωμένες μπάρες. Τοποθετούμε τις μπάρες πάλι στην κατάψυξη. Στο μεταξύ λιώνουμε την σοκολάτα με το λάδι καρύδας είτε σε μπεν-μαρί είτε στα μικροκύματα . Αφήστε το μείγμα λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία ελαφρώς. Στην συνέχεια βουτήξτε μια – μια της μπάρες στην σοκολάτα εάν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με κάποιον ξηρό καρπό της επιλογής σας. Επιστρέφουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Διατηρούνται στην κατάψυξη. Ιδανικά αφήνουμε 5 λεπτά εκτός ψυγείου πριν τις καταναλώσουμε.