Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό χούμους!
Υλικά:
-250 γρ. ρεβίθια, άβραστα
-1,5 λίτρο νερό
-1 κ.γ. αλάτι
-χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
-ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
-100g ταχίνι
-1 κ.γ. κοφτό κύμινο, σε σκόνη
-1 πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
-1/2 σκ. σκόρδο, (προαιρετικά)
-1 κ.γ. πάπρικα
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-μπούκοβο, για σερβίρισμα
Πως να το φτιάξετε;
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία έχουμε βάλει 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα. Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας το νερό) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε με τα μαχαίρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τριμμένο κύμινο και μπούκοβο.
Σερβίρουμε το hummus μας με σπιτικές πίτες.