Πως δεν θα βάλουμε κιλά στη διάρκεια της καραντίνας;

Muffins με άρωμα πορτοκαλιού και κομμάτια σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη!
10/11/2020
Μπάρες Δημητριακών χωρίς ζάχαρη!
12/11/2020
Εμφάνιση όλων

Πως δεν θα βάλουμε κιλά στη διάρκεια της καραντίνας;

Food backgrounds: top view of a rustic wooden table filled with different types of food. The composition includes raw beef steak, raw salmon fillet, fruits, vegetables, cheese, bread, eggs, legumes, olive oil and nuts. DSRL studio photo taken with Canon EOS 5D Mk II and Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM Telephoto Zoom Lens

Έξυπνα tips από την health expert Ειρήνη Πασχαλέρη, βιολόγο με εξειδίκευση στην διατροφή, για το πώς θα κρατήσουμε το βάρος μας και δεν θα βάλουμε κιλά μέσα στην καραντίνα.

1. Προσπαθήστε να τρώτε αρκετά στα γεύματα σας, ώστε να χορταίνετε και να μην τσιμπολογάτε τροφές, που συνήθως είναι κακής ποιότητας, στα ενδιάμεσα. Καλύτερα να φάτε και δεύτερο πιάτο φαγητό και σαλάτα τις ημέρες που πεινάτε πολύ, παρά να μην νιώσετε κορεσμό και να ψάχνετε junk food ενδιάμεσα.

2. Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής (food diary), όπου θα καταγράφετε όλα όσα τρώτε και πίνετε μέσα στο 24ώρο. Όπως δείχνουν οι μελέτες, η καταγραφή μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε τι καταναλώνουμε, που κάνουμε υπερβολές και να σταματάμε. Επίσης, είναι καλό να γράφετε και τα συναισθήματα σας που σχετίζονται με το φαγητό, γιατί έτσι βοηθάτε να καταπολεμηθεί η συναισθηματική πείνα.

3. Φροντίστε να γεμίσετε το ψυγείο σας με υγιεινές τροφές ώστε να μην έχετε διάφορους πειρασμούς στο σπίτι. Αδειάστε τα ντουλάπια σας από junk foods και προμηθευτείτε ποικιλία φρούτων που να σας αρέσουν, πολλές σαλάτες και άπαχα γαλακτοκομικά.

4. Μαγειρέψτε υγιεινά μέσα στην καραντίνα, φροντίζοντας να αλλάζετε κάποια παχυντικά υλικά στις κλασσικές συνταγές. Για περισσότερες ιδέες πάνω σε ελληνική, light & healthy κουζίνα, προμηθευτείτε το βιβλίο μου «Οι συνταγές που άλλαξαν» στο : https://www.hautenature.net/201– . Για περισσότερες ιδέες και λύσεις για αδυνάτισμα & συνταγές που αδυνατίζουν, βρείτε την Ειρήνη Πασχαλέρη στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr και ακολουθήστε την στον λογαριασμό της στο Instagram @eirinipaschaleri και στην σελίδα της στο Facebook: Eirini Paschaleri.

5. Επειδή όλοι πρέπει κάπου να λογοδοτούμε για να κρατάμε την υπόσχεση μας, στο Natural Health Clinic είμαστε εδώ ακόμα και στην καραντίνα, να σας βοηθήσουμε μέσω του προγράμματος εξ’ αποστάσεως, e-diet, να μην πάρετε βάρος ή να χάσετε τα κιλά που σας βαραίνουν. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/pos-den-tha-valoume-kila-sti-diarkia-tis-karantinas

 

  • Για περισσότερες ιδέες και λύσεις για αδυνάτισμα, την καλύτερη δίαιτα, συνταγές που αδυνατίζουν, βρείτε την Ειρήνη Πασχαλέρη στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr και ακολουθήστε την στον λογαριασμό της στο Instagram @eirinipaschaleri και στην σελίδα της στο Facebook Eirini Paschaleri.

 

Comments are closed.