Κριθαράκι με αρακά & διάφορα λαχανικά!

Smoothie με Raspberries!
24/06/2021
Οι 7 καλύτερες τροφές για να εντάξεις στο πρωινό σου!
25/06/2021
Εμφάνιση όλων

Κριθαράκι με αρακά & διάφορα λαχανικά!

Ένα γεύμα εμπλουτισμένο με λαχανικά που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεστε!

Υλικ

  • 500g αρακά, κατεψυγμένο
  • 400g ντομάτα κονκασέ
  • 250g κριθαράκι
  • 200g μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο

Πως να το φτιάξετε; 

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι. Κατόπιν, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Τα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου. Μόλις χυλώσει το φαγητό, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.

Καλή Απόλαυση!

 

Comments are closed.