Υλικά:
150g αλεύρι ολικής αλέσεως
300g αλεύρι σκληρό
1 ½ κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
2 μεγάλα καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
½ κούπα καλαμποκέλαιο
½ κούπα χλιαρό νερό
2-3 κ. σ. νερό ακόμα
Πως να τα φτιάξετε;
Ρίχνετε σε ένα μπολ τα αλεύρια, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη, το καρότο και ανακατεύετε. Δημιουργείτε στο κέντρο μία τρύπα και ρίχνετε το νερό και το λάδι και ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Πλάθετε λεπτά κορδόνια ή κουλούρια στο μέγεθος λεπτού δαχτύλου και τα τοποθετείτε κοντά-κοντά σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα πόσο σκληρά τα θέλετε, στους 180 βαθμούς. Τα πρώτα 15 λεπτά σε πάνω-κάτω αντιστάσεις και τα τελευταία 10 λεπτά μόνο στην πάνω αντίσταση για να πάρουν χρώμα και να μην καούν από κάτω.