Υλικά:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολοκυθάκι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τα μανιτάρια:
4 -6 μεγάλα μανιτάρια portobello χωρίς τα κοτσάνια τους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι αλάτι
Πως να τα φτιάξετε;
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κολοκυθάκι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να τα δείτε να μαραίνονται. Ανακατέψτε και η γέμιση είναι έτοιμη. Αφήστε την στην άκρη αφού δοκιμάσετε αν σας ικανοποιεί στο αλάτι.
Για τα μανιτάρια τώρα: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το μπαλσάμικο, το λάδι, το χυμό λεμονιού. Με ένα πινέλο απλώστε αυτό το μίγμα στα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα στο ταψί που έχετε στρώσει ήδη τη λαδόκολλα. Αλατίστε τα. Ψήστε τα μανιτάρια για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα βγάλτε τα από το φούρνο και γεμίστε τα με την γέμιση από λαχανικά. Τοποθετήστε τα πάλι στο φούρνο για περίπου 5-10 λεπτά στο γκριλ ώστε να ροδοψηθεί η γέμιση.