Κινέζικο Κοτόπουλο με πορτοκάλι!

Μανιτάρια portobello γεμιστά με λαχανικά!
25/11/2020
Μπροκολόσουπα βελουτέ!
27/11/2020
Εμφάνιση όλων

Κινέζικο Κοτόπουλο με πορτοκάλι!

Ένα διαφορετικό πιάτο!

Υλικά: 
-4 μερίδες στήθος κοτόπουλου, κομμένες σε τετραγωνάκια
-2 μεγάλα αυγά
-1/3 του φλιτζανιού αλεύρι ολικής
-1/3 του φλιτζανιού καλαμπόκι σε σκόνη
-2 κ.σ.ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
-1 κ.γ. ζάχαρη
-2 κ.σ. ξύδι
-2 κ.σ. soy sauce
-1/4 κ.σ. ginger
-1/4 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο
-Χυμός από ένα πορτοκάλι
-1/2 κ.γ. πιπεριά σε σκόνη

Πως να τo φτιάξετε;

Σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζετε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ginger, τη soy sauce και την κόκκινη πιπεριά για 5 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύετε το καλαμποκάλευρο και το νερό. Ανακατεύετε και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε με ένα καπάκι και αφήνετε το μείγμα να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι και το καλαμπόκι. Όσο ανακατεύετε, προσθέτετε σταδιακά το αλάτι και τα αυγά. Μόλις το μείγμα “δέσει”, μαρινάρετε το στήθος κοτόπουλο προσεκτικά από όλες τις πλευρές. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το στήθος κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά και ψηθεί στο βαθμό που θέλετε εσωτερικά. Μόλις το κοτόπουλο αποκτήσει κρούστα, προσθέτετε στο τηγάνι αυστηρά για ένα λεπτό τη σος με το πορτοκάλι. Ανακατεύετε και απομακρύνετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε!

Καλή απόλαυση!🎈

Comments are closed.