ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΑΠΑΧΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ!
Υλικά:
600 γρ. κιμάς από ψαρονέφρι (ζητάμε να περαστεί το κρέας 1 φορά από τη μηχανή του κιμά
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο
1/2 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. εστραγκόν ξερό τριμμένο
1 καρότο καθαρισμένο χοντροκομμένο
1 ασπράδι αυγού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ούζο ή ξύδι
70 γρ. τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως να τα φτιάξετε:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, με 80 ml παγωμένο νερό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί λαδόκολλα και πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 20 κεφτέδες και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, στην λειτουργεία του αέρα. Φουρνίζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι τα κεφτεδάκια να ροδίσουν.